maanantai 2. helmikuuta 2009

Lomamakuja



Tulipahan lomailtua vaihteeksi Suomessa, joten ruoanlaitto on jäänyt hieman vähemmälle. Jostain ruokaan liittyvästä joutuu kuitenkin kirjoittamaan ja vuodenaika antaa oivallisen aiheen miettiä, miksen ole vielä koskaan löytänyt reseptiä, jolla Runebergin tortuista saisi puoliksikaan niin hyviä kuin tamperelaisen Branderin maailman parhaista Runebergin tortuista. Näihin verrattuna kaikki muut tortut maistuvat kuivalle käntylle; salaisuuden täytyy siis olla kostukkeessa?

Tamperelaiseen makumaailmaan tuli tutustuttua monellakin tapaa ja ehdin jopa katsastaa uusissa tiloissaan avatun Marusekin. Paljon kehuttu japanilainen on ehdottomasti käymisen arvoinen - vaikkakin kalliihko - paikka. Pikaisella tutustumisella sushi on valitettavasti vain keskinkertaista, mutta Yakitorit ja Gyozat ensiluokkaisia. Gyuudon oli maistuvaa, muttei tajunnaräjäyttävää ja raa'an kananmunan lisähinta tuntui erikoiselta 18 €:n annoksessa.

Kunhan matkalaukut on purettu, ruoanlaitollekin löytynee aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti