sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Matkaeväitä


Tulipahan käytyä eräässä suosikkikaupungeistani Lontoossa, joka tarjoaa ruoan ja juoman ystävälle kaikenlaista. Vaikken teen ja kurkkuleipien ystävä olekaan, löytyy Lontoosta aina hyvää syötävää, perinteisistä englantilaisista herkuista lähtien. Tällä kertaa tuli pääosin ruokailtua eväslinjalla, eli hotellin aamupalan lisäksi takeaway-ruokaa. Aamupala sisälsi kuvassa näkyvän "traditional english breakfast"-setin lisäksi onneksi myös raikkaampia aineksia, mutta täytyy myöntää, että tomaattikastikkeessa keitettyjen papujen, munakokkelin ja kuuman kahvin yhdistelmä on varsin toimiva aloitus päivälle.



Nuudelibaareja Lontoossa riittää, eivätkä hinnatkaan tämänhetkisellä punnan kurssilla ole kovin korkeat. Lontoo onkin yllättäen muuttunut jopa edulliseksi matka- ja ruokakohteeksi. Nuudelibaarien tarjontaa edustaa esimerkiksi näyttää Neds Noodlebarin udon yakisoba perinteisessä takeaway-boksissa. Maistuvaa.



Jos Lontoosta täytyy nimetä yksi asia, joka on pakko tehdä joka kerta siellä vieraillessa, on se eittämättä vierailu Pretissä. Pret tarjoaa ehkä maailman parhaat kolmioleivät, joista parhain on Mature Cheddar; kypsän cheddarin ja makeahkon pikkelssin yhdistelmä vain yksinkertaisesti vie kielen mennessään. Olen vastaavaa koittanut muutaman kerran kotonakin valmistaa, mutta kovin lähelle en ole vielä päässyt. Täytynee kokeilla taas lähiaikoina uudella innolla. Alkuperäisreseptikin on tarjolla, joten lähinnä pikkelssin koostumus aiheuttaa päänvaivaa.


Kirjakaupat ovat tärkeä osa onnistunutta Lontoon-vierailua, ja tarttui mukaan sitten yksi keittokirjakin, nimittäin Wagamama ways with noodles. Pikaisella selailulla hankinta vaikuttaa onnistuneelta ja ohjeita päätynee vielä tännekin, kunhan kokeilemaan ehtii. Firman brändiin sidotun keittokirjan ostaminen hieman epäilytti, mutta totesin sitten, etteivät Jamie tai Gordon kumppaneineen ole yhtään sen vähempää brändejä kuin ravintolaketjukaan. (McDonalds keittokirja saattaisi kyllä edelleen jäädä hyllyyn.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti